Welkom bij

Wereldwinkel Rotterdam Vreewijk

Afrikaanse droomstoel op Koningsdag bij Wereldwinkel Vreewijk

In 2009 in Zuid Afrika, in de Vallei van de 1000 heuvels in Kwa Zulu Natal kwamen 160 vrouwen bijeen in het Hillcrest Aids Centre om een aandenken van hoop te maken, iets dat hun eraan herinnerd dat ze ook kunnen dromen en een toekomst voor zichzelf kunnen opbouwen.  Deze vrouwen hadden acht weken later hun project klaar: ‘The Dreams for Africa Chair’. Zij nodigen jullie uit om jullie droom aan de wereld te vertellen.

Elke vrouw heeft een prachtig kralenwerk gemaakt op deze stoel. De vrouwen of familieleden zijn  met het HIV/Aids virus in aanraking gekomen. Met elkaar dromen ze van een wereld zonder HIV/Aids en om weer een toekomst voor zichzelf op te kunnen bouwen. Ook Desmond Tutu heeft een wens voor de wereld in de stoel gedaan en de brandweermannen van New York ook.

 

De droomstoel is momenteel in Nederland en op Koningsdag, zaterdag 26 april staat de stoel in de Wereldwinkel Vreewijk - Groenezoom 273. U kunt hier zelf in plaatsen nemen en een droom of wens uitspreken.

 

Maakt u een leuke Selfie (of foto) in de stoel, stuur deze dan op naar: . De leukste Selfie/foto wordt geplaatst op facebook en de allerleukste krijgt een verrassing.